Do súťaže Literárny Kežmarok prihlásilo 373 autorov viac ako 800 prác

13.06.2013 Kežmarok

Kežmarok 13. júna (TASR) – V Kežmarku dnes vyhodnotia celoslovenskú literárnu súťaž v písaní poézie a prózy žiakov základných a stredných škôl, ako aj zahraničných Slovákov. Riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Kežmarku Gabriela Kantorková informovala, že 48. ročník súťaže Literárny Kežmarok je venovaný 630. výročiu kežmarského školstva a zároveň aj 170. výročiu spisovnej slovenčiny.
Do súťaže sa celkovo prihlásilo 373 autorov, ktorí poslali celkove 821 literárnych prác. „Počas dvoch dní, dnes a v piatok (14. 6.), sa uskutoční slávnostné vyhlásenie víťazov, besedy, seminár, výstava i odhalenie pamätnej tabule a ďalšie sprievodné podujatia,“ uviedla Kantorková. Vyhlásenie výsledkov literárnej súťaže sa uskutoční dnes krátko pred 16. hodinou v Evanjelickom lýceu v Kežmarku, po skončení je pripravená prehliadka najväčšej školskej historickej knižnice v strednej Európe Lyceálnej knižnice v Kežmarku a na záver je pripravené stretnutie víťazov autorskej súťaže s porotou.
„Program Literárneho Kežmarku bude pokračovať v piatok, a to vernisážou výstavy Jar slovenského národa v Mestskom kultúrnom stredisku o 9. hodine, nasledovať bude seminár k jubileám kežmarského školstva a spisovnej slovenčiny, taktiež v našich priestoroch,“ zdôraznila Kantorková. Okrem toho sa na Strednej odbornej škole v Kežmarku uskutoční ďalšia beseda mladých autorov s porotou a odhalia pamätnú tabuľu J. Blahoslavovi Benediktimu, zakladateľovi prvej slovenskej študentskej spoločnosti. „Spoločnosť bola založená v roku 1824 a tabuľu odhalíme na Hlavnom námestí v Kežmarku o 11.30 h,“ uzavrela Kantorková.
 

Vyberte región